XALQARO AMALIYOTDA IKKIYOQLAMA SOLIQ SOLISH VA UNI BARTARAF ETISH MUAMMOLARI - Normurodova Shahrizoda Shavkat qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  tezisda  xalqaro  amaliyotda  ikkiyoqlama  soliq  solish tushunchasi,  uning  vujudga  kelish  sabablari  va  iqtisodiy  oqibatlari  tahlil  qilinadi. Ikkiyoqlama  soliq  solish  xalqaro  savdo  va  investitsiya  jarayonlariga  salbiy  ta’sir ko‘rsatib,  tadbirkorlik  faoliyatini  cheklashi  mumkin.  Tadqiqotda  ikkiyoqlama  soliq solishni bartaraf etishning asosiy mexanizmlari, jumladan, xalqaro soliq bitimlari, soliq kreditlari va soliqdan ozod etish usullari yoritib beriladi. Shuningdek, turli davlatlar tajribasi asosida muammoni hal etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi hamda ushbu masalaning milliy soliq tizimi uchun ahamiyati ochib beriladi.