VOYAGA YETMAGANLARNI INTERNETDAGI TAHDIDLARDAN HIMOYA QISHNING PROFILAKTIK CHORA TADBIRLARI - Jo‘rayev Qobiljon Olimjonovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  voyaga  yetmaganlarga  xavf  tug‘dirayotgan internetdagi tahdidlardan ularni himoya qilishning profilaktik chora tadbirlari,   hayoti va so‘g‘lig‘ini xavf ostida qoldirayotgan internetdagi  tahdidlar  va ularning bartaraf qilish  choralari  yoritilgan.  Onlayn  predatorlar,  kiber-grooming,  onlayn  ta’qib (kiberbulling  va  kiberstalkingni  o‘z  ichiga  oladi),  seksting  ilmiy  manbalar  asosida tahlil qilinadi.