RESTYLE SECOND HAND YO‘NALISHINI MODA OLIY TA’LIM DASTURLARIGA INTEGRATSIYA QILISHNING ILMIY-NAZARIY VA PEDAGOGIK ASOSLARI - Alimova Arofat Nuriddinovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  global  moda  sanoatining  ekologik  muammolari  sharoitida restyle  second  hand  yo‘nalishini  moda  oliy  ta’lim  tizimiga  integratsiya  qilishning ilmiy-nazariy, ekologik va pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida moda industriyasining uglerod izi, tekstil chiqindilari hajmi va fast fashion modelining atrof-muhitga  ta’siri  o‘rganildi.  Xalqaro  ta’lim  tajribasi  misolida  London  College  of Fashion,  Parsons  School  of  Design  va  Polimoda  o‘quv  dasturlari  tahlil  qilindi. Tadqiqot natijasida restyle second hand yo‘nalishini mustaqil o‘quv moduli sifatida joriy etish modeli ishlab chiqildi hamda uning ekologik, iqtisodiy va kompetensiyaviy samaradorligi asoslab berildi.