YENGIL SANOATDA TOLALARNING AHAMIYATI VA ULARNING TURLARI - Egamova Dilfuza Ikramovna,; Burhonova Sevinch Vahob qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada yengil sanoat tarmoqlarida qo‘llaniladigan tolalarning turlari, ularning  fizik,  mexanik  va  texnologik  xossalari  tahlil  qilinadi.  Tabiiy  va  kimyoviy tolalarning  to‘qimachilik  sanoatidagi  o‘rni,  ulardan  samarali  foydalanish  yo‘llari hamda zamonaviy ishlab chiqarish  jarayonlarida qo‘llanishi haqida ilmiy ma’lumotlar berilgan. Shuningdek, tolalarning sifat ko‘rsatkichlari, ishlab chiqarishdagi ahamiyati va mato sifatiga ta’siri ham yoritib berilgan.