YENGIL SANOATDA YIGIRUV TEXNOLOGIYASINING AHAMIYATI VA RIVOJLANISHI - Ruziyeva Farangis Shavkat qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  yengil  sanoat  tarmog‘ining  muhim  yo‘nalishlaridan  biri hisoblangan  yigiruv  texnologiyasining  ahamiyati  yoritilgan.    Yigiruv  jarayonining asosiy  bosqichlari,  tolalarni  qayta  ishlash  usullari  hamda  ip  ishlab  chiqarish jarayonining  samaradorligini  oshirish  masalalari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek, zamonaviy  yigiruv  uskunalaridan  foydalanish,  ishlab  chiqarish  jarayonlarini avtomatlashtirish va sifat nazoratini takomillashtirish orqali to‘qimachilik mahsulotlari sifatini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.