TIKUVCHILIK SOHASI VA UNING AHAMIYATI - Hakimova Fotima O’ktam qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Tikuvchilik  insoniyat  tarixidagi  eng  qadimiy  kasblardan  biri  hisoblanadi. Insonlar kiyim-kechak tayyorlash orqali o‘zlarini sovuqdan, issiqdan va tashqi muhit ta’siridan  himoya  qilib  kelgan.  Bugungi  kunda  tikuvchilik  sanoati  iqtisodiyotning muhim tarmoqlaridan biri hisoblanadi.