LEONHARD EYLER, RENÉ DEKART VA JOHN VENN: ILMIY MEROSI VA MATEMATIK TAFAKKUR RIVOJI - Mirzayeva Ziyodaxon Uktamjonovna; Xolboyev Dilmurod Xuribekovich; ALIYEVA RAYYONA (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada matematika va mantiq fanlari rivojiga ulkan hissa qo‘shgan uch buyuk olim – Leonhard Eyler, René Dekart va John Vennning ilmiy merosi  qiyosiy  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  Dekartning  analitik  geometriya  asoslari, Eylerning  matematik  analiz  va  graf  nazariyasidagi  kashfiyotlari  hamda  Vennning mantiqiy to‘plamlarni vizuallashtirish metodlari batafsil yoritilgan.