KARDIOLOGIYA SOHASINING RIVOJLANISH TARIXI - Mardonova Shoxista Rustam qizi,; Sayfiyeva Dilnoza Shokir qizi,; Mamirjonova Sug’diyona Vahobovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ishning maqsadi: Kardiologiyaning tarixiy rivojlanish jarayonini o’rganish va tahlil  qilish,  bu  sohaning  qadimgi  davrlardan  zamonaviy  tibbiyotgacha  bo’lgan evolyutsiyasini  yoritib  berish  shuningdek,  Ibn  Sino  (Avitsenna)  kabi  buyuk olimlarning kardiologiya rivojidagi o’ziga xos hissasini chuqur o’rganishdan iborat.