QON VA QON AYLANISH TIZIMINING XUSUSIYATLARI - Abdullayeva Saida Abubakir qizi; Xomidova Malohat (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya  :Ushbu  maqolada  inson  organizmidagi  qon  va  qon  aylanish tizimining  tuzilishi  hamda  asosiy  xususiyatlari  haqida  ma’lumot  beriladi.  Qonning tarkibi, uning organizm uchun ahamiyati, yurak va qon tomirlarining vazifalari yoritib beriladi.  Shuningdek,  qon  aylanish  tizimining  organizm  faoliyatini  ta’minlashdagi muhim roli ilmiy jihatdan tushuntiriladi.