OG‘IR TOSH KO‘CHSA ASARIDA INSONIY QADRIYATLAR TALQINI - Normetov Bunyodbek Jasur o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  Shukur  Xolmirzayevning  “Og‘ir  tosh  ko‘chsa” asarida insoniy qadriyatlarning talqini va ularning qahramonlar hayotidagi o‘rni haqida ilmiy tahlil beradi. Asarda do‘stlik, oilaviy mas’uliyat, insoniylik, adolat va shaxsiy erkinlik kabi qadriyatlar qahramonlar vaziyatlari va muloqotlari orqali ochib berilgan. Maqolada  qahramonlar  faoliyati  va  dialoglaridan  olingan  parchalar  tahlil  qilinib, ularning insoniy fazilatlari va ma’naviy boyliklari yoritilgan. Shuningdek, maqolada asardagi vaziyatlar orqali zamonaviy o‘quvchi uchun qadriyatlar ahamiyati va ularni hayotga tatbiq etish mumkinligi ko‘rsatib berilgan.