ANOREKSIYA. BULIMIYA - Sahiyeva Matluba Toshpulat qizi,; Rahmonova Lobar Ilhom qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya  Ushbu  maqolada  ovqatlanish  buzilishlari  turiga  kiruvchi  anoreksiya  va bulimiya  kasalliklarining  mohiyati,  kelib  chiqish  sabablari  hamda  ularning  inson salomatligiga ta’siri tahlil qilinadi. Xususan, anoreksiya nervoza va bulimiya nervoza kasalliklarining psixologik, ijtimoiy va biologik omillari yoritiladi. Shuningdek, ushbu kasalliklarning  asosiy  belgilari,  diagnostika  usullari  va  davolash  yo‘llari  haqida ma’lumot beriladi. Maqolada muammoning dolzarbligi, ayniqsa, yoshlar orasida keng tarqalib borayotgani bilan asoslanadi hamda profilaktika choralariga alohida e’tibor qaratiladi.