JALOLIDDIN RUMIYNING “MUSO VA CHO‘PON” HIKOYASIDA ILOHIY MUHABBAT VA SAKRAL DISKURS TALQINI - Shahnoza Izmurodova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Jaloliddin  Rumiyning  “Muso  va  cho‘pon” hikoyasi asosida ilohiy muhabbat, ibodat mohiyati va sakral diskursning o‘ziga xos xususiyatlari  ilmiy  tarzda  tahlil  qilinadi.  Hikoya  orqali  shariat  va  qalb  muhabbati, tashqi ibodat va ichki samimiyat o‘rtasidagi ziddiyat yoritiladi. Tadqiqot psixologik, germenevtik va zamonaviy ijtimoiy kontekstlarda hikoyani talqin qiladi. Maqolaning ilmiy  yangiligi  hikoyani  zamonaviy  psixologik  kontekstda  talqin  qilishi  va  sakral diskurs tushunchasini ilmiy asosda ochib berishida namoyon bo‘ladi.