YOSHLAR O‘RTASIDA ALKOGOL ICHIMLIKLARGA VA CHEKISHGA BO‘LGAN TALABNING KUCHAYISHI - Sharipova Sumbula Zafar qizi,; Baxtiyorova Maftuna Baxtiyorovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Yoshlar  o‘rtasida  alkogol  ichimliklarga  va chekishga  bo‘lgan  talabning  kuchayishi  va  chekishga  bo‘lgan  odatlar,  chekishdan keyin qolgan asoratlar va tavsiyadan iborat. Hozirda Yoshlarda irodasining sustligi sababli  ma’suliyatsiz bo‘lib bormoqda. Ichkilik ta’sirida odamlar jamiyat va davlat oldidagi  ma’suliyatini  sezish  hissini  yo‘qotib  qo‘ymoqda.Bunday  holatlarga  qarshi cheklovlar, jarimalar, joriy etilgan. Bu qonunlarga zid keladigan ishlarni qilmaslik va qati’yan rioya qilishni shakllantirish muhimligi ko‘rib chiqilgan.