TOPISHMOQLAR - Abduhamidova Mushtariybonu,; Oʻktamova Mohigul, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  topishmoqlarning  xalq  og‘zaki  ijodidagi o‘rni,  ularning  badiiy-estetik  va  didaktik  xususiyatlari  tahlil  qilinadi. Topishmoqlarning  kelib  chiqishi,  mazmuniy  tuzilishi  hamda  bolalar  tafakkurini rivojlantirishdagi  ahamiyati  ilmiy  asosda  yoritiladi.  Shuningdek,  turli  xalqlarning topishmoqlari qiyosiy jihatdan ko‘rib chiqilib, ularning umumiy va farqli tomonlari aniqlanadi.