FRAZEOLOGIZMLARNING FORMULALARI - Soibova Masturabonu Abdukahhor qizi; Xomidova Malohat (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada frazeologizmlarning formulalari, ularning struktur-semantik  xususiyatlari,  shakllanish  mexanizmlari  hamda  milliy-madaniy omillar  bilan  bog‘liqligi  chuqur  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  A.V.Kunin, V.V.Vinogradov,  Sh.Safarov,  R.Rasulov  kabi  tilshunoslarning  frazeologiya nazariyasiga oid qarashlari ilmiy dalil sifatida keltiriladi. Frazeologik formulalarning grammatik modellari, semantik yadrosi va pragmatik funksiyalari turli misollar asosida yoritilib,  o‘zbek  tilidagi  frazeologik  birliklarning  tizimli  tabiati  izohlanadi.  Maqola frazeologiyaning zamonaviy nazariy yondashuvlarini mustahkamlashga xizmat qiladi.