BUZOQLARDA ALIMENTAR ANEMIYANING ETIOLOGIYASI, PATOGENEZI VA ZAMONAVIY PROFILAKTIKA USULLARI - Ernazarov D.A,; Kitaybekov S.K,; Saparova A.D, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA (ANNOTATION): Mazkur maqolada buzoqlarda alimentar anemiyaning kelib chiqish sabablari, patogenezi hamda o‘rganilganlik darajasi tahlil qilingan.  Tadqiqotlar  natijasida  kasallik  asosan  temir  va  boshqa  mikroelementlar yetishmovchiligi bilan bog‘liq ekanligi, uning yosh hayvonlar organizmida qon hosil bo‘lish  jarayoniga  salbiy  ta’sir  ko‘rsatishi  aniqlangan.  Shuningdek,  xalqaro  va mahalliy ilmiy manbalar asosida alimentar anemiyaning tashxislash, oldini olish va davolash  bo‘yicha  zamonaviy  yondashuvlar  yoritilgan.  Tadqiqot  natijalari buzoqlarning  sog‘lom  rivojlanishini  ta’minlash,  immunitetni  mustahkamlash  va chorvachilikda mahsuldorlikni oshirishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.