YANGI O’ZBEKISTONDA MAKTABGACHA TA’LIM SOHASIDAGI ISLOHOTLAR - Isroilov Kamoliddin, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  ishda,  birinchidan,  mustaqillik  yillarida  O’zbekiston  Respublikasida maktabgacha ta’lim sohasiga berilgan e’tibor, amalga oshirilgan islohotlar va ularning samarasi atroflicha yoritilgan. So’ngra Yangi O’zbekiston taraqqiyoti davriga kelib, bu sohaga  qaratilayotgan  e’tibor  va  bu  sohaning  rivoji  uchun  qilinayotgan  ishlar taqqoslangan.  Umuman,  maktabgacha  ta’lim  sohasi,  bu  hozirda  shiddat  bilan rivojlanayotgan ijtimoiy sohalardan biri bo’lib, davlatimiz rahbari ham bu sohaga katta mablag’ ajratmoqda. Bu ilmiy ish shu va boshqa kerakli masalalar haqida yozilgan.