O‘ZBEK TILIDA TIL O‘RGANISHDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH JARAYONIDA XATOLIKLARNING LINGVISTIK SABABLARI - Sotvoldiyeva Fotima Azizbek qizi,; Xomidova M.O., (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o'zbek  tilini  o'rganishda  sun'iy  intellektdan foydalanish  jarayonida  yuzaga  kelayotgan  lingvistik  xatoliklar  tahlil  qilinadi. Tadqiqotda  grammatik,  semantik  va  pragmatik  xatoliklarning  asosiy  sabablari yoritilib, ularning ta'lim jarayoniga ta'siri ko'rsatib beriladi. Xususan, SI tizimlarining o'zbek  tili  agglutinativ  tabiatiga  moslasha  olmasligi  va  uslubiy  g'alizliklar  tahlilga tortilgan.