O‘ZBEK TILIDA NEOLOGIZMLAR VA ULARNING PAYDO BO‘LISH SABABLARI - Sotvoldiyeva Fotima Azizbek qizi,; Xolisova G.M, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada o‘zbek tilida neologizmlarning paydo bo‘lish omillari, ularning lug‘at boyligini kengaytirishdagi ahamiyati hamda zamonaviy nutqdagi o‘rni ilmiy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Texnologik  taraqqiyot,  ijtimoiy-siyosiy  jarayonlar  va ommaviy  axborot  vositalarining  yangi  so‘zlarning  shakllanishiga  ta’siri  misollar asosida yoritib beriladi.