AKKUMULATOR TUGUNI VA BOSIMNI NAZORAT QILISH KLAPANINI TASHXISLASH - Sultonov Jamshidbek Furqat o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA  Mazkur  maqolada  zamonaviy  yuqori  bosimli  yonilg‘i purkash  tizimlarida  qo‘llaniladigan  akkumulator  tuguni  va  bosimni  nazorat  qilish klapanining ishlash prinsipi, asosiy nosozliklari hamda ularni tashxislash usullari ilmiy jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tizimdagi  bosim  barqarorligini  ta’minlash,  dvigatel samaradorligini  oshirish  va  nosozliklarni  erta  aniqlash  jarayonlari  ko‘rib  chiqilgan. Shuningdek, kompyuter diagnostikasi va bosim o‘lchash usullari asosida servis xizmat ko‘rsatishning  samarali  yo‘llari  yoritilgan.  Olingan  natijalar  yonilg‘i  tizimlarining ishonchliligini oshirishga xizmat qiladi.