FPV DRONLAR VA ZAMONAVIY JANGLARDA ULARNING ROLI - Raxmanov Shohijaxon Shavkat o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  FPV  (First  Person  View)  dronlarning zamonaviy  harbiy  operatsiyalardagi o‘rni,  ularning texnik imkoniyatlari,  boshqaruv algoritmlari  hamda  jangovar  samaradorligi  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida  FPV dronlarning razvedka, zarba berish va elektron urush sharoitidagi ishlash mexanizmlari o‘rganildi.  Shuningdek,  ularning  iqtisodiy  samaradorligi  va  an’anaviy  qurollarga nisbatan ustunliklari matematik modellar asosida baholandi