NUTQ ODOBI - Rasulova Rahnamo Mo‘minjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada nutq odobining mazmuni, uning inson tarbiyasi va jamiyat  hayotidagi  ahamiyati  yoritiladi.  Nutq  madaniyati  insonning  ma’naviy darajasini ko‘rsatadigan muhim omillardan biri ekanligi, odobli nutq orqali insonlar o‘rtasida hurmat va samimiylik mustahkamlanishi haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, nutq  odobining  oilada  va  ta’lim  muassasalarida  shakllanishi  ham  muhimligi ta’kidlanadi.