TASHABBUSLI BUDJET MABLAG‘LARIDAN SAMARALI FOYDALANISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Kenjaev Bobur Ro‘ziboy o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur maqolada tashabbusli budjet tizimining nazariy asoslari, uning iqtisodiy mohiyati  va  amaliy  ahamiyati  chuqur  tahlil  qilingan.  Tashabbusli  budjet mablag‘laridan  foydalanish  samaradorligini  oshirishga  to‘sqinlik  qiluvchi  omillar aniqlanib, ularni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.  Shuningdek,  budjet  jarayonida  shaffoflikni  ta’minlash,  jamoatchilik nazoratini  kuchaytirish  hamda  raqamli  texnologiyalarni  keng  joriy  etish  orqali mablag‘lardan  oqilona  foydalanish  mexanizmlarini  takomillashtirish  yo‘llari yoritilgan.