TASHABBUSLI BUDJET MABLAG‘LARINING SHAKLLANISHI VA XARAJATLARINI AMALGA OSHIRISHNING ISTIQBOLLARI - Kenjaev Bobur Ro‘ziboy o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  tezisda  tashabbusli  budjet  mablag‘larining  shakllanish  manbalari, ularning  taqsimlanish  mexanizmi  hamda  xarajatlarini  amalga  oshirish  jarayonlari kompleks  tarzda  tahlil  qilinadi.  Tashabbusli  budjet  tizimi  davlat  moliyasini boshqarishda  yangi  yondashuv  sifatida  aholi  ishtirokini  ta’minlash,  mablag‘lardan foydalanishda  shaffoflikni  oshirish  va  hududiy  muammolarni  samarali  hal  etishga xizmat  qilmoqda.  Tadqiqot  davomida  tashabbusli  budjet  mablag‘larining shakllanishiga  ta’sir  etuvchi  omillar,  ularni  sarflash  samaradorligi  hamda  mavjud muammolar o‘rganildi. Shuningdek, ushbu tizimni rivojlantirish istiqbollari, jumladan raqamli  texnologiyalarni  keng  joriy  etish,  jamoatchilik  nazoratini  kuchaytirish  va moliyaviy boshqaruvni takomillashtirish yo‘nalishlari asoslab berildi.