TIJORAT BANKLARI FAOLIYATIDA MOLIYAVIY BARQARORLIKNI OSHIRISH YO‘LLARI - Malikov Sobirjon Muxtorjon ogʻli,; O.Mamadjonov, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada tijorat banklari faoliyatida moliyaviy barqarorlikni ta’minlash va uni oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Bank tizimining barqarorligi mamlakat iqtisodiy rivojlanishining muhim omillaridan biri hisoblanadi. Tadqiqot davomida banklarning moliyaviy  barqarorligiga  ta’sir  etuvchi  asosiy  omillar,  xususan  kapital  yetarliligi, likvidlilik darajasi, aktivlar sifati hamda risklarni boshqarish mexanizmlari o‘rganildi. Shuningdek,  bank  tizimi  barqarorligini  oshirishda  zamonaviy  moliyaviy  boshqaruv usullari, xalqaro bank standartlari hamda raqamli texnologiyalarning roli tahlil qilindi. Tadqiqot  natijalariga  ko‘ra,  tijorat  banklari  faoliyatida  samarali  risk  menejmenti, kapitalni  optimallashtirish  va  aktivlar  sifatini  yaxshilash  moliyaviy  barqarorlikni ta’minlashning asosiy yo‘nalishlari hisoblanadi.