BEZORILIK JINOYATINING JINOYAT-HUQUQIY TAVSIFI VA MALAKALASH MASALALARI - Bozorov Xasan Turg'unali o'g'li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  ilmiy  maqolada  bezorilik  jinoyatining  jinoyat-huquqiy  tavsifi,  uning obyektiv va subyektiv belgilari, shuningdek, mazkur jinoyatni malakalashda yuzaga keladigan  muammolar  keng  tahlil  qilinadi.  Bezorilik  jamiyatda  jamoat  tartibini buzuvchi,  fuqarolarning  tinchligini  izdan  chiqaruvchi  va  huquqiy  tartibotga  tahdid soluvchi  ijtimoiy  xavfli  qilmish  sifatida  namoyon  bo‘ladi.  Tadqiqotda  bezorilik jinoyatining tarkibiy elementlari, ya’ni obyekt, obyektiv tomon, subyekt va subyektiv tomon alohida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, bezorilikni boshqa turdosh jinoyatlardan, xususan,  mayda  bezorilik,  tan  jarohati  yetkazish,  mulkka  zarar  yetkazish  kabi jinoyatlardan farqlash masalalari yoritilgan. Amaliyotda uchraydigan malakalashdagi xatolar, ayniqsa jinoyatning og‘irlashtiruvchi holatlari mavjud bo‘lganida to‘g‘ri baho berish muammolari ilmiy jihatdan asoslab berilgan.