ISTANBUL FOJIASI" ASARI: SHAXS VA JAMIYAT O'RTASIDAGI NIZOLAR - Ahmadjonova Zuhra Farhod qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Erkin Vohidovning "Istanbul fojiasi" she'riy dramasida  Ikkinchi  Jahon  urushida  asirga  tushib,  qirq  yil  davomida  sargardon yashagan o'zbek  askari  Iskandar taqdiri orqali shaxs  va  jamiyat  o'rtasidagi  fojiaviy ziddiyat tahlil etiladi. Asardagi ijtimoiy-siyosiy muhit, tizimning insongа yetkazgan ma'naviy jarohati va Erkin Vohidovning dramaturgik mahorati ko’rib chiqiladi.