GLOBAL BOZOR VA IQTISODIY JARAYONLARDA AYOL OLIMLAR TAHLILI - Abduboqiyeva Husnidaxon Anvar qizi,; Xomidova. M. O, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  ilmiy  maqolada  global  bozor  va  zamonaviy  iqtisodiy jarayonlarda  ayol  olimlarning  o‘rni,  ularning  ilmiy-tadqiqot  faoliyati  hamda  jahon iqtisodiy taraqqiyotiga qo‘shayotgan hissasi tahlil qilinadi. Maqolada ayol iqtisodchi olimlarning makroiqtisodiyot, xalqaro savdo, moliya bozorlari va barqaror rivojlanish sohalaridagi ilmiy yondashuvlari yoritilgan. Shuningdek, ayol olimlar tomonidan ilgari surilgan  innovatsion  g‘oyalar  va  ularning  global  iqtisodiy  siyosat  shakllanishidagi ahamiyati ochib berilgan. Tadqiqot natijalari ayol olimlarning iqtisodiy jarayonlardagi rolini kuchaytirish zarurligini asoslab beradi.