TEMIR YO‘L KESISHMALARIDA HARAKAT XAVFSIZLIGI BUZILISHLARINING UMUMIY HOLATI - Suyarov Nurali Jovli o‘gli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya:  Mazkur  maqolada  temir  yo‘l  kesishmalarida  harakat xavfsizligining  buzilishiga  olib  keluvchi  omillar  va  ularning  umumiy  holati  tahlil qilinadi. Temir yo‘l kesishmalari avtomobil va temir yo‘l transporti kesishadigan eng xavfli  nuqtalardan  biri  hisoblanib,  bu  hududlarda  sodir  bo‘ladigan  yo‘l-transport hodisalari ko‘pincha og‘ir oqibatlarga olib keladi. Tadqiqot davomida kesishmalarda xavfsizlik qoidalariga rioya etmaslik, texnik jihozlarning yetarli darajada ishlamasligi, haydovchilarning  e’tiborsizligi  hamda  piyodalarning  noto‘g‘ri  harakati  asosiy  xavf omillari sifatida ko‘rsatib o‘tilgan.