FONETIKA: TIL TOVUSHLARI VA ULARNING XUSUSIYATLARI - Muhiddinova Asilaxon,; Xomidova Malohat, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  fonetika  fanining  mohiyati,  uning  asosiy tushunchalari, tilshunoslikdagi o‘rni va ahamiyati keng yoritiladi. Shuningdek, nutq tovushlarining hosil bo‘lishi, ularning tasnifi, urg‘u, intonatsiya kabi fonetik hodisalar haqida batafsil ma’lumot beriladi. Fonetika nafaqat nazariy, balki amaliy jihatdan ham muhim  bo‘lib,  to‘g‘ri  talaffuzni  shakllantirish,  tilni  o‘rganish  va  o‘qitishda  muhim o‘rin tutadi.