O’ZBEK OLIMLARINING ILM-FAN, MADANIYAT RAVNAQIGA QO’SHGAN HISSASI - Xolisova Gavxaroy Mannobjon qizi,; Yuldashova Go’zal Rustam qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada O’zbekiston  olimlarining  ilm -fan rivojiga qo’shgan hissalari  ularning  ilmiy  tadqiqot  yo’nalishlari  asosida  yoritilgan  .Maqolada-  tarixiy  davr allomalari, buyuk olimlarning ilmiy ishlari hamda ularning fanga qo’shgan hissalari tahlil qilinadi.