MAKTABGACHA YOSHDAGI DISLALIYA NUTQ NUQSONI BO'LGAN BOLALARDA KORREKSION ISHLAR TEXNOLOGIYALARI. - Ortiqova Xayriniso Bahodirovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda uchraydigan dislaliya nutq nuqsonining mohiyati, kelib chiqish sabablari hamda uni bartaraf etishda qo‘llaniladigan  zamonaviy  korreksion  ishlar  texnologiyalari  yoritilgan.  Tadqiqotda logopedik yondashuvlar, innovatsion metodlar va individual ishlash strategiyalarining samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, bolalarning nutq faoliyatini rivojlantirishda kompleks yondashuvning ahamiyati asoslab beriladi.