YIGʻMADAGI FLAVANOIDLAR TARKIBINI OʻRGANISH - Axrorov Azamat A'zamqul o'g'li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Flavonoidlar — o‘simliklarda keng tarqalgan biologik faol birikmalar bo‘lib, ular  kuchli  antioksidant  xususiyatga  ega.  Ushbu  tadqiqot  ishida  turli  dorivor o‘simliklar  yig‘masidagi  flavonoidlar  tarkibi  o‘rganildi.  Tahlil  jarayonida flavonoidlarning  sifat  va  miqdoriy  ko‘rsatkichlari  aniqlanib,  ularning  organizmga foydali  ta’siri  baholandi.  Flavonoidlar  erkin  radikallarni  zararsizlantirish, yallig‘lanishni kamaytirish hamda yurak-qon tomir tizimini mustahkamlashda muhim rol  o‘ynashi  aniqlangan.  Tadqiqot  natijalari  yig‘madagi  o‘simliklarning  dorivor ahamiyatini  ilmiy  asoslashga  xizmat  qiladi  va  ularni  farmatsevtika  hamda  tibbiyot amaliyotida qo‘llash istiqbollarini ko‘rsatadi.