MAKTAB PSIXOLOGINING DEVIANT XULQ-ATVORNING OLDINI OLISH VA PSIXIK SALOMATLIKNI MUSTAHKAMLASHDAGI RO`LI. Sultonmurodov Sanʼat Sobirovich - Sultonmurodov Sanʼat Sobirovich,; Rustamov Shaxzod Alimardonivich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  maktab  psixologining  o‘quvchilar  orasida deviant  xulq-atvorning  oldini  olish  va  ularning  psixik  salomatligini mustahkamlashdagi  roli  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida  deviant  xulq-atvor tushunchasi,  uning  sabablari  va  shakllari,  shuningdek,  psixologik  profilaktika  va korreksion  ishlarning  ahamiyati  ochib  berilgan.  Maktab  psixologining  faoliyati o‘quvchilarning ijtimoiy moslashuvi, emotsional barqarorligi va sog‘lom shaxs sifatida shakllanishida muhim omil ekanligi asoslab berilgan.