QOHIRA DEKLARATSIYASI TARIXI VA MAZMUNI - Musurmonova Gulshoda,; Abduvaliyeva Marjona, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotasiya:  Qohira  Deklaratsiyasi  1964-yil  13-dekabrda  Misrning  poytaxti  Qohirada Arab davlatlari Ligasida (ADL) tomonidan qabul qilingan hujjatdir. Ushbu deklaratsiya falastinliklarning huquqlarini h imoya ,qilish Isroilga qarshi kurashni kuchaytirish ,Arab dunyosida yagona siyosiy  front yaratish maqsadida eʼlon qilindi.Ushbu maqolada Qohira deklaratsiyasining tarixiy ahamiyati, mazmuni va unga taʼsir etgan omillar tahlil qilinadi.