TA'LIMDAGI TENG IMKONIYATLAR: INKLYUZIV YONDASHUV ASOSLARI - Musurmonova Gulshoda,; Abduvaliyeva Marjona, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya  Ushbu  maqolada  ta'limdagi  teng  imkoniyatlarni  ta'minlashda  inklyuziv yondashuvning  nazariy  asoslari  va  amaliy  ahamiyati  yoritiladi.Inklyuziv  ta'limning mazmun  mohiyati  ,uning  asosiy  tamoyillari  tenglik  ,adolat,ijtimoiy  integratsiya  va individuallashtirilgan  yondashuv  masalalari  tahlil  qilinadi.Shuningdek  ,turli ehtiyojlarga  ega  bo'lgan  o'quvchilar  uchun  qulay  ta'lim  muhitini yaratish,pedagoglarning  kasbiy  kompetensiyalarini  rivojlantirish  hamda  ta'lim jarayonida zamonaviy metod texnologiyalardan foydalanish zarurati asoslab beriladi.