ZAMONAVIY OILARLARDA FARZAND TARBIYASI: MUAMMO VA YECHIMLAR - Musurmonova Gulshoda,; Abduvaliyeva Marjona, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  zamonaviy  oilalarda  farzand  tarbiyasi  jarayonida  yuzaga kelayotgan  dolzarb  muammolar  va  ularning  sabablari  tahlil  qilinadi.Globallashuv, internet  va  axborot  texnologiyalarining  tarqalishi  natijasida  bolalar  ongiga  turli  xil tashqi  ta'sirlarning  kuchayishi  ,ota-onalarning  bandligi  sababli  tarbiyaga  yetarlicha e'tibor  qaratilmasligi  kabi  omillar  asosiy  muammolar  sifatida  ko'rib chiqildi.Tadqiqotlar  shuni  ko'rsatadiki,  sog'lom  oilaviy  muhit,  ota-ona  va  farzand o'rtasidagi  samarali  muloqot  hamda  milliy  va  ma'naviy  qadriyatlarga  asoslangan tarbiya  usullari  ushbu  muammolarni  bartaraf  etishda  muhim  ahamiyat  kasb etadi.Maqolada shuningdek ,zamonaviy pedagogik va psixologik yondashuvlar asosida muammolarga amaliy yechimlar taklif etildi.