OILAVIY TARBIYIYA JARAYONIDA BOLALARDA HUQUQIY VA SIYOSIY MADANIYATNI SHAKLLANTIRISH - Millinorov Xusniddin Xushmatovich,; Kubayeva Fotima Jamshid qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oilaviy tarbiya jarayonida bolalarda huquqiy va siyosiy  madaniyatni shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Oila  shaxs  kamolotining  asosiy  instituti  sifatida  bolaning  huquqiy  ongini rivojlantirishda muhim omil ekanligi asoslab beriladi. Tadqiqot davomida bolalarda huquqiy bilim, siyosiy ong va fuqarolik pozitsiyasini shakllantirishda ota-onaning roli, oiladagi  ijtimoiy  muhit  hamda  tarbiya  usullarining  ta’siri  o‘rganiladi.  Shuningdek, zamonaviy  jamiyatda  huquqiy  savodxonlik  va  siyosiy  madaniyatni  rivojlantirishga qaratilgan  yondashuvlar  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  natijasida  oilada  beriladigan tarbiyaning  sifatini  oshirish  orqali  barkamol  va  ijtimoiy  faol  shaxsni  shakllantirish mumkinligi aniqlanadi.