INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR YORDAMIDA TA’LIM JARAYONINI SAMARALI TASHKIL ETISH - Xusanov Elshod,; Kubayeva Fotima Jamshid qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya Ushbu  maqolada  zamonaviy  ta’lim  tizimida  innovatsion  texnologiyalarning o‘rni, ularning ta’lim jarayoniga ta’siri hamda samaradorligi keng yoritilgan. Hozirgi globallashuv  va  raqamlashtirish  sharoitida  ta’lim  tizimi  oldiga  yangi  vazifalar qo‘yilmoqda.  Shu  sababli  an’anaviy  o‘qitish  usullarini  zamonaviy  innovatsion yondashuvlar bilan uyg‘unlashtirish muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqot  jarayonida  tahliliy,  taqqoslash,  kuzatish  va  umumlashtirish metodlaridan  foydalanildi.  Ushbu  metodlar  orqali  ta’lim  jarayonida  innovatsion texnologiyalarning qo‘llanilishi va ularning samaradorligi o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki,  zamonaviy  texnologiyalar  o‘quvchilarning  bilim  olish  jarayonini faollashtiradi,  ularning  mustaqil  fikrlash  va  ijodiy  yondashuv  qobiliyatini rivojlantiradi. Shuningdek, maqolada innovatsion texnologiyalarni joriy etishda uchraydigan muammolar ham tahlil qilindi. Jumladan, texnik vositalarning yetishmasligi, internet sifati pastligi va o‘qituvchilarning malaka darajasi muhim omillar sifatida ko‘rsatildi. Xulosa sifatida ta’lim tizimini rivojlantirish va uning samaradorligini oshirishda innovatsion texnologiyalardan keng foydalanish zarurligi asoslab berildi.