YUQORI SINF O‘QUVCHILARINING KASB TANLASHDAGI MUAMMOLARI VA ULARNING YECHIMI - Ungalova Nilufar,; Tuychiyeva Farida, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Bugungi kunda jamiyatimiz taraqqiyoti, iqtisodiyotning yuksalishi hamda har bir inson hayotida muhim ahamiyatga ega bo‘lgan jarayonlardan biri — bu kasb  tanlash  masalasidir.  Ayniqsa,  yuqori  sinf  o‘quvchilarining  hayotida  mazkur mavzu ustuvor ahamiyat kasb etadi. Maktab — inson hayotidagi asosiy bosqichlardan biri  bo‘lib,  bu  davrda  o‘quvchi  o‘zining  kelajak  yo‘lini,  hayot  mazmunini  aniqlab olishga harakat qiladi. Kasb tanlash esa nafaqat o‘quvchi, balki jamiyat taraqqiyoti nuqtai nazaridan ham muhim muammo hisoblanadi. Odatda kasb tanlashga bo‘lgan yondashuv va qarorlar yuqori sinf davrida shakllana boshlaydi. Ana shunday muhim pallada  o‘quvchilarning  duch  keladigan  muammolari  va  ularni  samarali  hal  qilish yo‘llari keng tadqiq etilmoqda.