BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARDA SHAXSLARARO MUNOSABAT MADANIYATINI RIVOJLANTIRISHNING SAMARALI YO‘LLARI - Rustamova Sayyora,; Yasinova Odina,; Panjiyeva Nilufar,; Panjiyeva Parvina, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  bo‘lajak  o‘qituvchilarda  shaxslararo munosabat  madaniyatini  rivojlantirishning  ahamiyati,  uning  pedagogik  faoliyatdagi o‘rni  hamda  samarali  shakllantirish  yo‘llari  yoritilgan.  Shuningdek,  bo‘lajak o‘qituvchilarda  kommunikativ  ko‘nikmalarni  rivojlantirish,  pedagogik  muloqot madaniyatini  shakllantirish,  hamkorlik  muhitini  yaratish  masalalari  keng  tahlil qilingan. Maqolada shaxslararo munosabat madaniyatini rivojlantirishning pedagogik, psixologik va ijtimoiy omillari ham yoritib berilgan.