MILLIY MUSIQA, QŎSHIQCHILIK, RAQS VA MILLIY TEATRLAR, XALQ PEDADOGIKASIDA ESTETIK TARBIYAVIY OMILI SIFATIDA - Kamolova Nigora,; Xadjamuratova Zulfiya,; Shokirova Laziza,; O‘lmasova Dildora, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada milliy musiqa, qo‘shiqchilik, raqs va milliy teatrlarning xalq  pedagogikasidagi  o‘rni  va  estetik  tarbiyaviy  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Ushbu san’at  turlarining  o‘quvchilar  va  yosh  avlodni  estetik  jihatdan  tarbiyalashdagi  roli, ularning  madaniy  meros  va  milliy  qadriyatlarni  anglashiga  ta’siri,  shuningdek, pedagogik  jarayonda  amaliy  qo‘llanish  imkoniyatlari  yoritilgan.  Maqolada  milliy san’at vositalari orqali shaxsiy va ijtimoiy rivojlanish jarayoni ham ko‘rib chiqilgan.