INGLIZ VA O'ZBEK TILLARIDA FONETIK TIZIMLARNING QIYOSIY TAHLILI - Zafarova Nilufar Zafar qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Ingliz va o'zbek tillarining fonetik sistemalari qiyosiy tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko'ra, Ingliz tilida 24 ta konsonant va 20 ta vokal tovush mavjud bo'lsa, o'zbek tilida 22 ta konsonant va 6 ta vokal tovush ketma-ketligi  aniqlanmish.  Maqolada  stress  va  intonatsiyaning  ahamiyati,  assimilyatsiya jarayonlari va yazma ifodalashtirish usullari alohida o'rganilgan.