ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR TA’SIRIDA RIVOJLANAYOTGAN ILM-FAN - Mamatqodirov Maxammadali Mamatisakovich; Orifjonova Go’zal Shamsiddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy innovatsion texnologiyalarning ilm-fan  rivojlanishidagi  o‘rni  va  ahamiyati  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Bugungi globallashuv va raqamlashtirish jarayonida axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, katta ma’lumotlar (Big Data) hamda raqamli platformalar ilmiy tadqiqotlarni yangi bosqichga  olib  chiqmoqda.  Mazkur  texnologiyalar  yordamida  ilmiy  ma’lumotlarni tezkor qayta ishlash, murakkab jarayonlarni modellashtirish va ilmiy izlanishlarning samaradorligini  oshirish  imkoniyati  kengaymoqda.  Maqolada  zamonaviy texnologiyalar  asosida  ilm-fan  taraqqiyotining  asosiy  yo‘nalishlari,  ularning  ilmiy faoliyat  va  ta’lim  jarayoniga  integratsiyasi  hamda  jamiyat  taraqqiyotidagi  strategik ahamiyati  yoritib  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  innovatsion  texnologiyalar  ilm-fan rivojining muhim omillaridan biri ekanligini ko‘rsatadi.