MAKTAB JAMOASI VA O‘QUVCHILAR O‘RTASIDA BULLING (ZO‘RAVONLIK) MUAMMOSI - Bogʻbekova Sevara Navrozbek qizi,; Arapova Xalida Kuzibayena,; Asmatova Shaxnoza Ganjaboyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab jamoasi va o‘quvchilar o‘rtasida bulling (zo‘ravonlik)  muammosining  mohiyati,  kelib  chiqish  sabablari  hamda  uning o‘quvchilar  psixologiyasiga  ta’siri  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  bullingning  oldini olish,  sog‘lom  psixologik  muhit  yaratish  va  zamonaviy  profilaktik  yondashuvlar haqida amaliy tavsiyalar berilgan.