HOZIRGI O‘ZBEK TILI LEKSIKASINING TARAQQIYOT TAMOYILLARI - Tolibjonova Yulduzxon Fayzullo qizi,; Xomidova Malohatxon, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  globallashuv  va  axborot  texnologiyalari  asrida o‘zbek  tili  lug‘at  tarkibida  kechayotgan  tizimli  o‘zgarishlar  tahlil  qilinadi.  Muallif tilning  boyish  manbalarini  ichki  va  tashqi  omillar  kesimida  ko‘rib  chiqib, neologizmlarning o‘zlashish xususiyatlariga to‘xtaladi.