ELEKTRON LUGʻATLAR - Maksetova Shoira Sardarovna,; Xomidova Malohatxon, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  elektron  lugʻatlarning  yaratilishi,  rivojlanishi  hamda zamonaviy  tilshunoslikdagi  o‘rni  haqida  so‘z  yuritiladi.  Elektron  lugʻatlarning anʼanaviy  1 lugʻatlardan  farqli  jihatlari,  ularning  afzalliklari  va  tarjima  jarayonidagi ahamiyati  2 tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli texnologiyalar rivoji natijasida elektron lugʻatlarning til o‘rganish va ilmiy tadqiqotlarda keng qo‘llanilishi haqida maʼlumot beriladi.