PARALLEL PROYEKSIYALASH:GEOMETRIK TRANSFORMATSIYALAR VA ULARNING MATEMATIK ASOSLARI - Shahzoda Yuldasheva Ravshanbek qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy tadqiqot parallel proyeksiyalash usullarining nazariy asoslarini va ularning zamonaviy texnologiyalardagi o‘rnini o‘rganadi. Maqolada affin almashtirishlar,  proyeksiyalash  invariantlari  va  turli  ko‘rinishdagi  aksonometrik proyeksiyalarning  matematik  modellari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida  parallel proyeksiyalashning  kompyuter  grafikasi  algoritmlaridagi  samaradorligi  va muhandislik chizmachiligidagi roli qiyosiy tahlil qilingan.