GLABALLASHUV SHAROITIDA DINIY QADRYATLAR - Samatov Xurshid Ulmasjonivich; Fayziyev Sevarbek (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada globallashuvning zamonaviy jamiyatga ta’siri hamda uning diniy qadriyatlarga ko‘rsatadigan ijobiy va salbiy jihatlari tahlil qilinadi. Globallashuv natijasida turli madaniyat va dinlar o‘rtasidagi o‘zaro aloqalar kuchaydi, axborot  almashinuvi  tezlashdi.  Bir  tomondan,  bu  jarayon  diniy  bag‘rikenglik, madaniyatlararo muloqot va hamkorlikni rivojlantiradi; ikkinchi tomondan esa ayrim milliy va diniy qadriyatlarning zaiflashishiga, ma’naviy inqirozlar hamda shaxsiy va ijtimoiy identifikatsiya bilan bog‘liq muammolarga olib kelishi mumkin. Maqolada globallashuv  sharoitida  diniy  qadriyatlarni  saqlash,  yoshlar  orasida  sog‘lom  diniy dunyoqarashni shakllantirish, shuningdek milliy va ma’naviy merosni ilmiy-nazariy asosda  rivojlantirish  masalalari  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  diniy  qadriyatlarning ijtimoiy barqarorlik va ma’naviy taraqqiyotni ta’minlashdagi o‘rni yoritib beriladi.