SACHRATQI O‘SIMLIGINING DORIVOR XUSUSIYATLARI - Muzropov Shohruhxon Nu’monjon o’g’li,; Allanazarov O. T, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  ilmiy  maqolada  sachratqi  o‘simligining  biologik  faol  moddalari,  xalq tabobati  va  zamonaviy  tibbiyotda  qo‘llanilishi,  dorivor  xususiyatlari  hamda organizmga  ko‘rsatadigan  farmakologik  ta’siri  yoritilgan.  Sachratqining yallig‘lanishga  qarshi,  ovqat  hazm  qilishni  yaxshilovchi,  antiseptik  va  umumiy mustahkamlovchi  xususiyatlari  ilmiy  manbalar  asosida  tahlil  qilingan.  O‘simlikdan tayyorlanadigan damlama va qaynatmalarning ahamiyati ham ko‘rib chiqilgan.